ΗΠΑ: Πτώση 2,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση 2,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Δεκέμβριο
Εξαιρουμένων των αεροσκαφών και του λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,3%.

Απροσδόκητη «βουτιά» σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση λόγω της απότομης πτώσης των αεροσκαφών, όπως φανέρωσαν τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 2,2% τον Δεκέμβριο. Εξαιρουμένων των αεροσκαφών και του λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,3%.

Τον Νοέμβριο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 1,1%, ενώ αναλυτές σε έρευνα του Wall Street Journal ανέμεναν πτώση 0,3%.

Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών, που δεν περιλαμβάνουν ευμετάβλητους τομείς όπως μεταφορές και άμυνα, αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Δεκέμβριο - το μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, οι αποστολές μη αμυντικών κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

Στη NΔ προσχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider