Οικονομία | Διεθνή

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες των εργοστασίων - Αύριο τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

Newsroom

Απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη πως η βιομηχανική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ίσως πρέπει να περιμένει. 

Οι  παραγγελίες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την WSJ, ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Η πτώση έρχεται μετά το -0,8% του Φεβρουαρίου, ένα πτωτικά αναθεωρημένο μέγεθος από το αρχικό +0,2%. Σε επίπεδο τριμήνου, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,3%.

Στη συνολική επίδοση συνέβαλαν οι χαμηλότερες παραγγελίες για αεροσκάφη, πλοία και τρένα καθώς και για μεταλλικά προϊόντα. Ωστόσο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βοήθησε να αντισταθμιστεί μέρος της πτώσης, με τις παραγγελίες να αυξάνονται 1,1%.  Εξαιρουμένων των παραγγελιών μεγάλες κλίμακας, οι συνολικές παραγγελίες σημείωσαν μικρή άνοδο 0,1%.

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό αυξήθηκαν 2%, ωστόσο αυτές του εσωτερικού μειώθηκαν 3,6% καταδεικνύοντας τη χαμηλή ζήτηση μεταξύ γερμανικών εταιρειών και καταναλωτών.

Αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: