Οικονομία | Διεθνή

Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδηγούν σε μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Newsroom

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία και στην ευρωζώνη που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη ενισχύουν την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στις αρχές Ιουνίου, δήλωσε ο γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλώ στο Linkedin. 

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 2,4%, με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές του στο μπλοκ του κοινού νομίσματος να υποχωρούν ελαφρά, έδειξαν επίσημα στοιχεία νωρίτερα την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2% της ΕΚΤ μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Βιλερουά.

«Θα είμαστε ως εκ τούτου σε θέση να ξεκινήσουμε τις μειώσεις επιτοκίων στις αρχές Ιουνίου» ανέφερε. 

«Η ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι μειώσεις θα πρέπει να καθοριστεί κατόπιν ρεαλιστικά με βάση το outlook του πληθωρισμού πέρα από τα μηνιαία στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια μεταβλητότητα», πρόσθεσε.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία και στην ευρύτερη ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός τον Απρίλιο στο 2,4%, με τις υποκείμενες πιέσεις στις τιμές στο μπλοκ του κοινού νομίσματος να υποχωρούν ελαφρά, έδειξαν επίσημα στοιχεία νωρίτερα την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: