Οικονομία | Ελλάδα

Σταμπουλίδης: Πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ

Newsroom

Για ένα πρωτόγνωρο έργο για τα ελληνικά δεδομένα και σημαντική παρακαταθήκη για την Πολιτική Προστασία και συνολικά τη χώρα και τους πολίτες έκανε λόγο ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ». «Είναι ο σχεδιασμός του σήμερα, για το αύριο», σημείωσε. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προμηθεύεται μαζικά βαρύ εξοπλισμό για την Πολιτική Προστασία, με ανοιχτές και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Παράλληλα ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει να ωριμάσει και να διενεργήσει 21 διαγωνισμούς για έργα ύψους 960 εκατ. ευρώ. «Τα επόμενα χρόνια η Πολιτική Προστασία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την προστασία των πολιτών», υπογράμμισε.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα "AntiNero" που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη αντιπυρική περίοδο και είναι σε εξέλιξη.

«Η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα μας για τη θωράκιση των δασικών μας οικοσυστημάτων και την προσαρμογή τους στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», επισήμανε. «Τα προγράμματα ΑΙΓΙΣ και Anti Nero αποτελούν φωτεινά παραδείγματα αποδοτικότητας όταν το κράτος, με ισχυρή πολιτική βούληση, αποφασίζει να συνεργαστεί με μηχανισμούς απαλλαγμένους από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, όπως το ΤΑΙΠΕΔ», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: