Μιχαηλίδου: Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχαηλίδου: Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Θεσμικών Φορέων της Ναυτιλίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myNAT. 

Στις καινούργιες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς σε συνάντηση με εκπροσώπους των Θεσμικών Φορέων της Ναυτιλίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myNAT.

Η Υπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γεώργιο Αλεξανδράτο, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιο Πατέρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπο Σημαντώνη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύση Θεοδωράτο, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Λέσχης, συζήτησε τις προοπτικές του κλάδου και τα προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στο ναυτικό επάγγελμα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε: «Στο Υπουργείο, έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο: Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, παρόλο που η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Έμφαση από την Υπουργό δόθηκε και στην καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή myNAT που παρουσιάστηκε εχθές χάρη στην οποία οι ναυτικοί θα έχουν από εδώ και στο εξής αναλυτική πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους βίο από το κινητό τους. Όπως είπε: «Το myNAT θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ναυτικών συνδέοντάς τους σε πραγματικό χρόνο με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ)». Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε επίσης: «Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί περισσότερο το ναυτικό επάγγελμα, να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που ήδη υπάρχει και να εξασφαλιστεί συνολικά ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον για την ελληνική ναυτιλία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο της συνάντησης με Ινδούς βιομηχάνους η ίδρυση Ελληνο-ινδικού εμπορικού επιμελητηρίου

Ανδρουλάκης: Πρωθυπουργός «εικονικής πραγματικότητας» ο Μητσοτάκης

Ξεκινάει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με βαρύ κλίμα, εν μέσω ανακωχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider