Γέλεν: Επικίνδυνο και περιττό ένα κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Επικίνδυνο και περιττό ένα κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός επικείμενου παύσης λειτουργίας της κυβέρνησης.

Η Aμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν θα προειδοποιήσει το Κογκρέσο ότι ένα shutwdown της κυβέρνησης θα ήταν «επικίνδυνο και περιττό» επειδή θα υπονόμευε την αμερικανική οικονομία και θα διαταράξει βασικές κυβερνητικές λειτουργίες.

Η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ θα καλέσει τους Ρεπουμπλικάνους να «κάνουν τη δουλειά τους» αναλαμβάνοντας ταχύτατα πρωτοβουλίες ώστε να χρηματοδοτήσουν βασικές προτεραιότητες. «Η αποτυχία των Ρεπουμπλικανών της Βουλής να ενεργήσουν υπεύθυνα θα έβλαπτε τις αμερικανικές οικογένειες και προκαλούσε οικονομικούς αντίξοους ανέμους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόοδο που σημειώνουμε. Ένα shutdown θα επηρεάσει πολλές βασικές κυβερνητικές λειτουργίες – από δάνεια σε αγρότες και μικρές επιχειρήσεις, έως επιθεωρήσεις ασφάλειας τροφίμων και ελέγχους σε εργασιακούς χώρους».

Παράλληλα, ένα «κλείσιμο» θα μπορούσε να καθυστερήσει μεγάλα έργα υποδομής που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής των καθημερινών Αμερικανών και στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Με ασταθή βηματισμό βαδίζει προς το χειρότερο τρίμηνο του έτους

Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε αξιωματούχους των κατεχόμενων επαρχιών της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Πλημμύρες στη Νέα Υόρκη, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider