Οικονομία | Διεθνή

Τζεντιλόνι για Ευρωζώνη: Μπαίνουμε σε ύφεση - Σταδιακή η υποχώρηση του πληθωρισμού

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση: 16:19

Την άποψη πως η οικονομία της Ευρωζώνης κινείται προς ρυθμούς ύφεσης εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιό, Πάολο Τζεντιλόνι, τη Δευτέρα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ιταλός αξιωματούχος ανέφερε σε δημοσιογράφους πως «μπαίνουμε σε μια φάση συρρίκνωσης (της οικονομίας) για τον χειμώνα».

«Θα έχουμε ύφεση αυτόν τον χειμώνα» δήλωσε.

Μιλώντας για τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο κ. Τζεντιλόνι ανέφερε πως «ο πληθωρισμός φαίνεται να προσεγγίζει το απόγειο του. Η υποχώρηση του θα είναι σταδιακή».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Κρίστιαλ Λίντνερ, τάχθηκε κατά της έκδοσης κοινού χρέους από την ΕΕ, λέγοντας πως αυτό ς «θα αποτελούσε μια απειλή για τη ανταγωνιστικότητα και την σταθερότητα» της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως στη σημερινή συνεδρίαση τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν για τις κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι Εκθέσεις Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Ακόμα,  θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πρόγραμμα εργασιών του Eurogroup για το α' εξάμηνο του 2023 και θα προχωρήσουν στην εκλογή του προέδρου του Eurogroup.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: