Ευρωζώνη: Σημαντική μείωση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Σημαντική μείωση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Σεπτέμβριο
Σημαντική μείωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2022 το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σημαντική μείωση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2022 το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Αναλυτικότερα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε από τα 33,1 δισ. ευρώ στα 3,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Στον κλάδο των υπηρεσιών, το πλεόνασμα περιορίστηκε στα 14,7 δισ. ευρώ από 15,8 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα αυξήθηκε στα 10 δισ. ευρώ, από 8,2 δισ. πέρσι. Το δευτερογενές έλλειμμα συρρικνώθηκε στα 11,7 δισ. ευρώ, από 13,2 δισ. ευρώ που κατεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στο πεδίο των αγαθών, η Ευρωζώνη κατέγραψε έλλειμμα 9,3 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 22,3 δισ. ευρώ, με την αξία των εισαγωγών να καταγράφει ιστορικό υψηλό, στα 275,5 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο εισηγείται η κυβέρνηση

Ιταλία - προϋπολογισμός: Αυξάνει στο 35% τον συντελεστή για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider