Οικονομία | Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενίσχυση στην Ουκρανία

Newsroom

Το ποσό των 1,49 δισ. δολαρίων για χρηματοδοτική στήριξη στην εμπόλεμη Ουκρανία ενέκρινε το διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας την Τρίτη.

Πλέον, το σύνολο των χρημάτων που έχει δώσει ο οργανισμός στην ευρωπαϊκή χώρα από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου ανέρχεται σε πάνω από 4 δισ. δολάρια.

Την 8η Μαρτίου, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χορήγηση χρηματοδότησης τριών δισεκ. δολαρίων και την άμεση εκταμίευση 489 εκατ. δολαρίων.

Έχουν εκταμιευθεί ως αυτό το στάδιο ποσό σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, διευκρίνισε η Παγκόσμια Τράπεζα στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Πρόσθεσε ότι η νέα χρηματοδότηση έχει τριτεγγυήτριες χώρες τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και τη Λετονία. Δεν ξεκαθάρισε αν πρόκειται για δωρεά ή δανεισμό.

Ανέφερε πάντως ότι σκοπός της χορήγησης είναι να ωφεληθούν «οι απλοί πολίτες» και ότι η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί σε τομείς όπως «η ύδρευση, η αποχέτευση, η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση, η ενεργειακή αποδοτικότητα, το οδικό δίκτυο, η κοινωνική προστασία, η παιδεία και η υγεία».

Η διατήρηση των ουκρανικών κυβερνητικών θεσμών σε λειτουργία θα αποτελέσει «το θεμέλιο της ανάκαμψης και της ανοικοδόμησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: