Η Ρωσία επανεκκινεί τις πτήσεις με 52 «φιλικές» χώρες - Αυστηροποίηση για τη χορήγηση βίζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία επανεκκινεί τις πτήσεις με 52 «φιλικές» χώρες - Αυστηροποίηση για τη χορήγηση βίζας
Από και προς κράτη που δεν έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ρωσία σκοπεύει να επανεκκινήσει τις πτήσεις από και προς 52 χώρες, θέτοντα τέλος στους αεροπορικούς περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, από τις 9 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μικαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι πτήσεις θα επανεκκινήσουν από και προς κράτη όπως η Αργεντινή, η Νότια Αφρική και άλλες «φιλικές» χώρες, που δεν έχουν λάβει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περιορισμοί στη βίζα πολιτών από το εξωτερικό

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα με το οποίο περιορίζονται οι κανόνες για έκδοση βίζας για πολίτες «μη φιλικών» χωρών, από τα κράτη που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα

Οι περιορισμοί αφορούν ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όπως η Νορβηγία, η Ελβετία, η Δανία και η Ισλανδία, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να πρέπει να «καθορίσει το εάν θα επιβάλλονται περιορισμοί εισόδου σε ξένους υπηκόους που σκοπεύουν να κάνουν μη φιλικές κινήσεις εναντίον της Ρωσίας, των πολιτών της και των νομικών οντοτήτων της».

Τον Μάρτιο η Μόσχα ενέκρινε έναν κατάλογο εχθρικών χωρών στις οποίες περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία, οι χώρες-μέλη της ΕΕ και η Ουκρανία, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη της Λιζ Τρας στην Πολωνία για να ζητήσει αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας

EasyJet: Ακυρώθηκαν πάνω από 200 πτήσεις λόγω του κορονοϊού

gazzetta
gazzetta reader insider insider