Η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε τράπεζες της Ρωσίας και ολιγάρχες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις σε τράπεζες της Ρωσίας και ολιγάρχες
Δεν εξετάζονται νέες κυρώσεις στην Gazprombank και Sberbank, που διαχειρίζονται τις ενεργειακές πληρωμές από τις ευρωπαϊκές εταιρείες στη Ρωσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τη λήψη επιπλέον κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, προσθέτοντας κυρώσεις στις ρωσικές τράπεζας και σε συγγενική πρόσωπα Ρώσων ολιγαρχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, στόχος των μέτρων που βρίσκονται υπό εξέταση της ΕΕ και των ΗΠΑ, θα είναι να περιοριστεί η δυνατότητα αποφυγής των κυρώσεων από τη Ρωσία και να περιοριστεί η δυνατότητα των Ρώσων να μετακινούν περιουσιακά στοιχεία τους εκτός της Ρωσίας.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται προς τις ρωσικές τράπεζες, θα είναι το «χτύπημα» στις 4 τράπεζες που έχουν αποκλειστεί από το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών SWIFT, όπως η VTB.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής δεν εξετάζονται νέες κυρώσεις στην Gazprombank και Sberbank, που διαχειρίζονται τις ενεργειακές πληρωμές από τις ευρωπαϊκές εταιρείας στη Ρωσία.

Η αναλυτικά πρόταση για τις πρόσθετες κυρώσεις αναμένεται να παρουσιαστεί από την Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαβρόφ: Μόσχα και Τεχεράνη θα παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις

Λεμέρ: Οι γαλλικές εταιρείες πρέπει να εφαρμόσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider