Οικονομία | Διεθνή

Μπούλαρντ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν άνω του 3% μέσα στο 2022

Newsroom

Σημαντική αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) μέχρι το τέλος του 2022 ζήτησε ο πρόεδρος του παραρτήματος της τράπεζας στο Σαίντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Σε δήλωση του, ο Μπούλαρντ τόνισε και πάλι τη θέληση του για επιθετική άρση των υποστηρικτικών μέτρων που έχει λάβει η τράπεζα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι τα βασικά επιτόκια της Fed θα πρέπει να ξεπεράσουν το 3% μέχρι το τέλος του 2022.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η επιτροπή νομισματικών υποθέσεων της τράπεζας (FOMC) ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από το 2018, με αύξηση κατά 0,25% και με το βασικό επιτόκιο της να φτάνει από το 0% στο 0,25%.

Η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ισοδύναμα, τουλάχιστον 12 φορές φέτος, προκειμένου να πείσει ότι επιθυμεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εκτίμησε ο Αμερικανός τραπεζίτης.

Ακόμα, ο Μπούλαρντ υποστηρίξε ότι «το βάρος του μεγάλου πληθωρισμού είναι έντονο ιδιαίτερα στους πολίτες με μεσαία εισοδήματα και σε αυτούς που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: