Οικονομία | Διεθνή

Cebr: Πρόβλεψη για παγκόσμια οικονομική παραγωγή άνω των 100 τρισ. δολαρίων το 2022

Newsroom

Η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το επόμενο έτος, ενώ η Κίνα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως για να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η νο.1 οικονομία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Όπως αναφέρει το Reuters, Η βρετανική εταιρεία συμβούλων Cebr, στην έκθεση της προέβλεψε ότι η Κίνα θα γίνει η κορυφαία οικονομία του κόσμου σε όρους δολαρίου το 2030, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι προβλεπόταν στην περσινή έκθεση της Παγκόσμιας Οικονομικής Λίγκας.

Η Ινδία φαίνεται έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία το επόμενο έτος και στη συνέχεια και τη Βρετανία το 2023, για να ανακτήσει τη θέση της ως η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναφέρει η έκθεση της Cebr.

«Το σημαντικό ζήτημα για τη δεκαετία του 2020 είναι το πώς οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φτάσει τώρα στο 6,8% στις ΗΠΑ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cebr, Ντάγκλας ΜακΓουίλιαμς.

Σύμφωνα με τον ΜακΓουίλιαμς, θα χρειαστεί μια ήπια προσαρμογή για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο. "Εάν όχι, τότε ο κόσμος θα χρειαστεί να προετοιμαστεί για ύφεση το 2023 ή το 2024", συμπλήρωσε.

Τέλος σύμφωνα με τις προβλέψεις, έκθεση έδειξε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε καλό δρόμο να ξεπεράσει την Ιαπωνία όσον αφορά την οικονομική παραγωγή το 2033. Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει μια οικονομία στο Top 10 έως το 2036 και η Ινδονησία φαίνεται σε καλό δρόμο για την ένατη θέση το 2034.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: