Οικονομία | Διεθνή

Γουίλιαμς (Fed): Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για την επίσημη έναρξη taperin

Newsroom

Συγκεκριμένη στάση κατά μιας επίσημης ανακοίνωσης για έναρξη του tapering, δηλαδή της μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων από τη Fed, φαίνεται πως παίρνει ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζόν Γουίλιαμς.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου St. Lawrence, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν έχει καταγράψει «ουσιαστική» πρόοδο ώστε η Fed να αρχίσει να επιβραδύνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς τη μέγιστη απασχόληση, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερη βελτίωση προτού να είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι ο στόχος της ουσιαστικής περαιτέρω προόδου έχει εκπληρωθεί», δήλωσε ο Γουίλιαμς,

Πολλοί αξιωματούχοι της Fed θα ήθελαν να υπάρξει μια ανακοίνωση ότι η κεντρική τράπεζα έτοιμη να αρχίσει τη μείωση των προγραμμάτων αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, η στάση του Γουίλιαμς είναι σημαντική καθώς θεωρείται ένας ιδιαίτερα στενός συνεργάτης για τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Υποδηλώνει ότι η ηγεσία της Fed θέλει να περιμένει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου για να κάνει οποιοδήποτε ουσιαστικό πρώτο βήμα προς τη μείωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: