Μπόστιτς (Fed): Το tapering θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Το tapering θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο
Ο επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο Ντάλας ανέφερε πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας θα μπορούσε να τερματιστεί πλήρως στο α' τρίμηνο του 2022

Σε άμεση σύνδεση του χρόνου που θα ξεκινήσει η μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) με την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς εργασίας προχώρησε ο διοικητής της Fed του Ντάλας, Ράφαελ Μπόστιτς.

Μιλώντας στο Reuters, ο Αμερικανός τραπεζίτης είπε πως «θεωρώ λογικά ότι θα μειώσουμε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τον Οκτώβριο, εάν συνεχιστεί η ίδια εικόνα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ».

Ο Μπόστιτς συμπλήρωσε ότι για να σημειωθεί πρόοδος ικανή να σηματοδοτήσει το tapering θα πρέπει «να δούμε πως η αγορά εργασίας βελτιώθηκε τον Αύγουστο με τον ίδιο ρυθμό που βελτιώθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο».

Ακόμα, ο ίδιος υποστήριξε πως το πρόγραμμα ομολόγων της Fed θα μπορούσε να τερματιστεί πλήρως «προς το τέλος του α' τριμήνου του 2022».

Οι δηλώσεις του Μπόστιτς έρχονται εν αναμονή της ομιλίας του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο ετήσιο τραπεζικό συνέδριο του Jackson Hole, στο Ουαϊόμινγκ, αργότερα μέσα στη μέρα, στην οποία είναι στραμμένο το ενδιαφέρον επενδυτών και αγορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κοκτέιλ» ανησυχιών έφερε απώλειες στην Wall Street - Η προσοχή σε Fed και Αφγανιστάν

Ανεβάζουν ρυθμό οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τον Πάουελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider