Οικονομία | Διεθνή

Μπούλαρντ (Fed): Υπάρχει σύγκλιση για το τέλος των υποστηρικτικών μέτρων της τράπεζας

Newsroom

Ξεκάθαρα υπέρ της παύσης των υποστηρικτικών μέτρων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας τάχθηκε ο επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στο Σεντ Λιούις, Τζέιμς Μπούλαρντ.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε, σε συνέντευξη του στο CNBC, πως «η οικονομία έχει μάθει να προσαρμόζεται στην πανδημία», συμπληρώνοντας ότι «η οικονομία καταγράφει σημαντική άνοδο και αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα στήριξης» από την Fed.

Ακόμα, ο Μπούλαρντ σημείωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2021 ενώ πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι θα έχουμε συνεννόηση στην Fed για το πότε θα προχωρήσουμε στην παύση του προγράμματος. Υπάρχει σύγκλιση στην Fed για το θέμα», χωρίς να δώσει στοιχεία για τη χρονική στιγμή που αυτό θα μπορούσε να γίνει.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Μπούλαρντ έρχονται ώρες πριν από την τοποθέτηση του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole του Ουϊόμιγνκ, κατά το οποίο ο επικεφαλής της Fed αναμένεται να «δείξει» στα επόμενα βήματα της τράπεζας σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εν μέσω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: