Σταϊκούρας: Αισιοδοξία για πρόσθετες ελαφρύνσεις το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Αισιοδοξία για πρόσθετες ελαφρύνσεις το 2022
Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως θα συνεχίσει τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μετέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως θα συνεχίσει τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μετέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στάση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να τη διατηρήσουμε και να την ενισχύσουμε τα επόμενα χρόνια», είπε.

Εξήγησε πως «αυτό εξαρτάται από το δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει» ανάλογα με το ρυθμό μεγέθυνσης και με τις επιλογές που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιστροφή σε δημοσιονομική ισορροπία την επόμενη πενταετία.

«Αν υπάρχει και αισιοδοξώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φόρων και εισφορών», τότε θα τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετες ελαφρύνσεις, πέρα από όσες έχει ήδη εξαγγείλει για το 2022 η κυβέρνηση (σ.σ. διατήρηση μείωσης εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και μείωση φορολογίας επιχειρήσεων), ανέφερε. Εξήγησε πως ο Πρωθυπουργός θα προτεραιοποιήσει ποιες επιπλέον παρεμβάσεις θα κάνει “την επόμενη διετία για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη».

Ο ΥΠΟΙΚ εξήγησε επίσης πως το σημαντικό είναι «αυτό που λέμε στη ΔΕΘ να το υλοποιούμε την επόμενη χρονιά» και μέχρι στιγμής «στο σκέλος της εισοδηματικής πολιτικής παρά την υγειονομική κρίση έχουμε απόλυτη συνέπεια με ότι είπαμε προεκλογικά», αλλά και με τις εξαγγελίες δύο τελευταίων τριών ετών.

Εκτίμησε επίσης ως αισιόδοξο τον στόχο για άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,6% φέτος λόγω των καλών στοιχείων στους πρόδρομους δείκτες, στη βιομηχανική παραγωγή, στην οικοδομική δραστηριότητα, στον τουρισμό (που σε όρους αφίξεων επέστρεψε στο 70% του 2019, αλλά σε όρους δαπάνης αυξήθηκε σε σχέση με το 2019 στα 631 ευρώ από 537 ευρώ).

Οι νέες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ θα αποτυπωθούν όπως είπε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού «και μέχρι τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Προανήγγειλε επίσης την 2η πληρωμή σήμερα αποζημιώσεων πυρόπληκτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider