Οικονομία | Διεθνή

Ρωσία: Προεκλογικό «δώρο» από τον Πούτιν σε συνταξιούχους και στρατιωτικούς

Newsroom

Προεκλογικό «δωράκι» σε συνταξιούχους και στρατιωτικούς της Ρωσίας εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου δίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση από το κράτος με στόχο να βοηθηθούν από τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τα χρήματα θα ανέρχονται σε 15.000 ρούβλια (202 δολάρια) για τους στρατιωτικούς και 10.000 ρούβλια για τους συνταξιούχους.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τα εισοδήματα κάποιων κοινωνικών ομάδων» δήλωσε ο Πούτιν.

Το μήνυμα για τον πληθωρισμό

«Ο πραγματικός ετήσιος πληθωρισμός ανέρχεται σήμερα σε 6,5%» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι οικονομικές αρχές λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στο προγραμματισμένο επίπεδο.

. «Η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων. Έχουν στόχο να επιστρέψουν τον πληθωρισμό στα επίπεδα που θα ανταποκρίνονται στα σχέδια για την ανάπτυξη της οικονομίας και του κοινωνικού μας τομέα» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ελήφθησαν είναι «απολύτως επαρκή για την οικονομική κατάσταση». Ωστόσο, ο Πούτιν τόνισε ότι οι πρόσθετες πληρωμές, που γίνονται, ιδίως, στον στρατό και σε άλλες ομάδες πολιτών, δεν πρέπει να αντισταθμίζονται με το ποσοστό πληθωρισμού.

Υπενθύμισε ότι αρχικά έπρεπε να προσαρμοστούν οι μισθοί των στρατιωτικών σε ποσοστό πληθωρισμού περίπου 4%. «Αυτή η προσαρμογή στον πληθωρισμό που σχεδιάσαμε νωρίτερα δεν είναι αρκετή» πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: