Οικονομία | Διεθνή

Πτώση - έκπληξη στις εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία 

Newsroom

Απρόσμενη μείωση της ζήτησης διαπίστωσαν οι γερμανικές εταιρείες μεταποίησης τον Μάιο, με τις παραγγελίες να καταγράφουν πτώση 3,7%, μακριά από όλες τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, η «βουτιά» πυροδοτήθηκε από την αδύναμη εξαγωγική δραστηριότητα για αυτοκίνητα, έπειτα από μια ισχυρή αύξηση τον προηγούμενο μήνα. Οι εγχώριες παραγγελίες, αντίθετα, αυξήθηκαν κατά 0,9%.

Εντωμεταξύ, ο τομέας των υπηρεσιών στη Γερμανία ενίσχυσε τη δυναμική του μετά από το άνοιγμα των εστιατορίων, καταστημάτων και πολιτιστικών χώρων. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αυξήθηκε σε υψηλό άνω των δυο ετών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων σε στήριξη μειώθηκε σε 1,5 εκατ. από 2,3 εκατ., στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Εξάλλου, η βιομηχανική παραγωγή πιθανότατα αυξήθηκε 0,5% τον Μάιο, σύμφωνα με έρευνα πριν τη δημοσίευση των στοιχείων την Τετάρτη, ενώ η Bundesbank, εκτιμά πως το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 3,7% το 2021, φτάνοντας τα επίπεδα προ πανδημίας μόλις αυτό το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: