Ελλάδα
09-06-2021 | 09:46

ΑΚΤΩΡ: «Πέφτουν» άμεσα οι υπογραφές για την οδική σύνθεση ΟΛΘ με ΠΑΘΕ/Εγνατία

ΑΚΤΩΡ: «Πέφτουν» άμεσα οι υπογραφές για την οδική σύνθεση ΟΛΘ με ΠΑΘΕ/Εγνατία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτός απροόπτου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό, ένα έργο που «μετράει» σχεδόν 15 χρόνια καθυστερήσεων και προβλημάτων.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΑΚΤΩΡ, ο διαγωνισμός είτε έμεινε πολλές φορές «στα χαρτιά» είτε έμπλεξε με προσφυγές αλλά πλέον φτάνει στην ολοκλήρωση του. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΚΤΩΡ είχε δώσει έκπτωση περίπου 56%. Δεύτερη στη σειρά ήταν η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και τρίτη η ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς αφορά στη διασύνδεση του Λιμένα της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ και την Εγνατία οδό. Είναι από τις βασικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης. Με αυτό επιτυγχάνεται η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης τού αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. και Εγνατίας Οδού με τον 6ο προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης, μήκους 3,5 χλμ. περίπου (τα 1,4 χλμ. είναι ήδη σε κυκλοφορία).

Έχει προϋπολογισμό περίπου 75 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του έργου είναι 30 μήνες με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

Ο τίτλος του έργου είναι «Κάθετος Άξονας 56 — Ολοκλήρωση σύνδεσης αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. και Εγνατίας Οδού με τον 6ο προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης, και το οδικό δίκτυο της περιοχής Καλοχωρίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.