Οικονομία | Ελλάδα

Πόρισμα για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα καταρτίσει έως τις 19 Δεκεμβρίου ειδική επιτροπή που συνέστησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η επανεξέταση του οργανογράμματος του ΣΔΟΕ και της γεωγραφικής κατανομής των υπηρεσιών του, η καταγραφή των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ και η προσθήκη νέων, η αύξηση των οργανικών θέσεων του ΣΔΟΕ, η καταγραφή των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή και η διασύνδεση του Σώματος με εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς υπηρεσίες με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.

Σημειώνεται πως από τις 30 Οκτωβρίου 2015 όλες οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του ΣΔΟΕ που άπτονται των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων μεταφέρθηκαν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Μαζί μεταφέρθηκαν 350 ελεγκτές και 150 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και περίπου 4.000 υποθέσεις σε σύνολο 38.000 υποθέσεων που χειρίζεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Από αυτές οι 1.196 υποθέσεις προτάθηκαν από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Το ΣΔΟΕ εξακολουθεί να λειτούργει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, τα όπλα, τα ναρκωτικά, τους διαχειριστικούς ελέγχους, θέματα απάτης και τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας. Ωστόσο, ενδέχεται ο ρόλος τους να ενισχυθεί εάν και εφόσον το πόρισμα της ομάδας εργασίας εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: