Οικονομία | Ελλάδα

Πτώση 4,5% σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο

Μείωση 4,5% στην παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο, σε σχέση με πέρυσι, προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020.

Την έρευνα δημοσιοποίησε σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και φαίνεται ότι η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, στο εννεάμηνο του 2020 διαμορφώθηκε στα 2,87 δισ. ευρώ, με τις ασφαλίσεις Ζωής να καταγράφουν πτώση 9,6% και να διαμορφώνονται στα 1,31 δισ. ευρώ ενώ οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών εμφάνισαν οριακή άνοδο 0,2% και διαμορφώθηκαν στα 1,55 δισ. ευρώ.

Στις ασφαλίσεις Ζωής, όπου περιλαμβάνονται και τα ισόβια προγράμματα υγείας καθώς και αυτά που συνδέονται με επενδύσεις, η παραγωγή μειώθηκε κατά 16,8%, ενώ στις γενικές ο κλάδος ασθενειών κατέγραψε αύξηση 9,3%.

Στα ομαδικά συνταξιοδοτικά χάνεται επίσης το 23,4% της παραγωγής, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στην αστική ευθύνη οχημάτων, που αποτελεί το 1/3 των γενικών ασφαλίσεων και χάνει το 6,1% της παραγωγής σε σχέση με το 2019.

 

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: