Οικονομία | Ελλάδα

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Αύριο έχουμε μια ιστορική στιγμή

«Αύριο έχουμε μια ιστορική στιγμή. Ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια, δηλαδή την πρώτη κατεδάφιση κτηρίου στο Ελληνικό», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην επίσημη έναρξη των εργασιών το πρωί της Παρασκευής, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Συνολικά θα γκρεμιστούν 970 κτήρια. Εκδίδονται καθημερινά διαπιστωτικές πράξεις κατεδάφισης για τα κτήρια που πρόκειται να κατεδαφιστούν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3.

Διαβάστε επίσης:

Όπως επισήμανε, ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης, το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο Real Estate σχέδιο ανάπτυξης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. «Είναι μία πόλη μέσα στην πόλη. Αυτό θα είναι το Ελληνικό».

Συνολικά η επένδυση είναι ύψους 8 δισ. ευρώ, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να επαναλάβει πως «σε πρώτη φάση θα ανεγερθούν καζίνο, ξενοδοχείο και το Mall. Στη συνέχεια δύο μαρίνες, παραλίες, κατοικίες. Στα 3,5 χρόνια θα δούμε τα πρώτα κτίσματα».

«Το σύνολο του project θέλει περίπου 7 - 8 χρόνια. Στη φάση κατασκευής του θα εργαστούν περίπου 12.000 άτομα. Στη φάση της ανάπτυξής του οι εργαζόμενοι θα είναι περίπου 70.000», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: