Οικονομία | Ελλάδα

Bloomberg: Η Ελλάδα θα καταγράψει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην Ευρωζώνη το 2020

«Η Ελλάδα, που βίωσε αυστηρή λιτότητα τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι η χώρα που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην Ευρωζώνη το 2020».

Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία της έκθεσης του οίκου Moody’s για την Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε χθες, Τρίτη, στην υποβάθμιση των προοπτικών της Ευρωζώνης για το 2020, σε αρνητικές, από σταθερές προηγουμένως, επικαλούμενος το «δύσκολο διεθνές περιβάλλον».

«Μετά από τρία πακέτα διάσωσης και μια δεκαετία αυστηρής λιτότητας, η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα καταγράψει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην Ευρωζώνη το 2020», γράφει το Bloomberg, σχολιάζοντας στοιχεία της έκθεσης.

Οι στόχοι της ελληνικής κυβέρνησης

Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον περασμένο Ιούλιο, έχει ήδη ψηφίσει πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στοχεύει στην επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2021 και του 2022 με τους Θεσμούς. Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: