Οικονομία | Ελλάδα

Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το υπερπλεόνασμα του 2019

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα λάβουν το Δεκέμβριο «Δώρο Χριστουγέννων» από το υπερπλεόνασμα του 2019.

Στη βάση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόσθετη ενίσχυση των ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων έως το τέλος του έτους, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την έξτρα χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης με 200 εκατ. ευρώ και την καταβολή μιας μορφής «Δώρου Χριστουγέννων» στους δικαιούχους. 

Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης είναι νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 1.200 έως 3.000 ευρώ και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Το ποσό του ΚΕΑ σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό.

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό).

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.