Οικονομία | Ελλάδα

Ο ιαπωνικός οίκος R&I αναβάθμισε σε Β+ την αξιολόγηση της Ελλάδας

Από τη μακρινή Ιαπωνία έρχονται τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία αυτή την εβδομάδα. Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ο ιαπωνικός οίκος R&I προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, στην κλίμακα Β+, από Β προηγουμένως, με θετικό outlook.

Όπως εκτιμά ο οίκος, στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε για την αναβάθμιση της Ελλάδας, η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να κινείται στη σωστή τροχιά.

Οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν επιτευχθεί, η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί πτωτικά από το 2019 και ύστερα, η κυβέρνηση εφαρμόζει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, ενώ και το Eurogroup έχει ανάψει το «πράσινο» φως για μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης διαπιστώνει ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια έχει ενισχυθεί, ενώ σε τροχιά ανάκαμψης εισέρχεται και η κερδοφορία τους.

Ο R&I αναφέρει, τέλος, πώς μετά τον Οκτώβριο, οπότε και είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, θα προχωρήσει και σε νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι η νέα κυβέρνηση - που θα προκύψει από την κάλπη - διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.