Οικονομία | Ελλάδα
Μαρία Βασιλείου

Την εμπιστοσύνη του Eurogroup ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις στο θέμα της Ελλάδας.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα ο Μάριο Σεντένο ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν απασχόλησε την ατζέντα ούτε του σημερινού  ούτε του προηγούμενου Eurogroup.

Έδωσε δε το σήμα πως ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατατεθεί χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις. «H Ελλάδα «δεν έλαβε επιστολή από την Κομισιόν, οπότε αυτό ξέρουμε τι σημαίνει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά και τα άλλα χρόνια τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων. Η Ελλάδα θα μπορέσει να είναι success  story στο μέλλον», ανέφερε σχετικά.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. «Μην περιμένετε καμία αρνητική έκπληξη στο θέμα της Ελλάδας. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι τέτοιο», ανέφερε και εκείνος, δείχνοντας στην κατεύθυνση της μη περικοπής των συντάξεων.

Ο ίδιος πάντως δεν έδωσε στοιχεία για την έκθεση που θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη η Κομισιόν για την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Δεν θέλω να προδικάσω αυτά που θα πει η Κομισιόν την Τετάρτη. Γεγονός είναι ότι  παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την επίσημη άποψη της Κομισιόν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Χαιρετίζω αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος.

Η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην έκθεση η Κομισιόν θα προβλέπει ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να εμφανίζει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμη και χωρίς περικοπή των συντάξεων, ενώ αναμένεται παράλληλα να δίνει το πράσινο φως για την εφαρμογή επιπλέον παρεμβάσεων από το πακέτο Τσίπρα, οι οποίες θα κινούνται συνολικά γύρω στα 900 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.