Η πλατφόρμα που «εκτοξεύει» τα τεχνικά επαγγέλματα και εξελίσσει τους... δουλευταράδες
Μέσα σε μόλις έξι χρόνια, το Douleutaras, o κορυφαίος προορισμός εύρεσης επαγγελματιών για το σπίτι, άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών.

Πριν μερικά χρόνια, η εύρεση του κατάλληλου τεχνίτη για εργασίες στο σπίτι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Από τις μικροεπισκευές και τις συντηρήσεις των ηλεκτρικών συσκευών μέχρι την ανακαίνιση του σπιτιού, ακόμη και τη μετακόμιση, τα πάντα κατέληγαν σε έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων σε συγγενείς και φίλους για να βρεθεί ο κατάλληλος επαγγελματίας για την εκάστοτε ανάγκη.

Μέσα σε μια πενταετία τα πράγματα άλλαξαν για τα καλά. Το Douleutaras, o κορυφαίος προορισμός εύρεσης επαγγελματιών για το σπίτι, έκανε τη διαφορά στην αγορά παροχής οικιακών υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επαγγελματίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους εκτός του στενού γεωγραφικού τους κύκλου και στους καταναλωτές να βρίσκουν άμεσα τον καταλληλότερο επαγγελματία για τις ανάγκες τους σε πραγματικό χρόνο.

Το Douleutaras στηρίζει έμπρακτα όλους τους συνεργάτες σε καθημερινή βάση. Η «έξυπνη» τεχνολογία τους επιτρέπει να έχουν πλήρη εικόνα του πόσες εργασίες διαχειρίζονται ανά εβδομάδα, σε ποιες είναι καλύτεροι και πού υστερούν, ποια είναι τα έσοδα και ποια τα περιθώρια ανάπτυξής τους. Είναι σημαντικό ότι η πλατφόρμα λειτουργεί με προτεραιότητα τη δίκαιη μεταχείριση και την ανέλιξη των συνεργατών της, αφού είναι σχεδιασμένη ώστε να προωθεί και να επιβραβεύει τους καλύτερους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή, η ψηφιακή βοηθός λειτουργεί ως «προσωπική γραμματέας» για τον κάθε επαγγελματία και τον βοηθά να μεγιστοποιεί τη χρήση του χρόνου του, να εστιάζει τις προσπάθειές του στους τομείς που παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτόν, καθώς και να διαχειρίζεται πιο αποδοτικά μεγαλύτερο όγκο εργασιών. Τέλος, τη διαφορά κάνουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Douleutaras, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες-συνεργάτες τους για την παροχή υποστήριξης και συμβουλών, όποτε αυτό χρειάζεται.

Το 1ο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας για επαγγελματίες συνεργάτες του Douleutaras

Προσφάτως, η πλατφόρμα εγκαινίασε έναν νέο θεσμό που πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Πιστοποίησης «Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη» που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε μια σειρά ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών μαθημάτων από διακεκριμένους καθηγητές και στελέχη της αγοράς, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021 και καλύπτει διαφορετικούς τομείς, από Πωλήσεις και Οικονομικά, μέχρι Οργάνωση & Διοίκηση και Εξυπηρέτηση Πελατών. Στο τέλος του προγράμματος προβλέπονται και workshops (εργαστήρια) στα οποία οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που απέκτησαν.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιχειρηματικότητας καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και μεθοδολογιών ανάπτυξης μιας σύγχρονης επιχείρησης. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι επαγγελματίες του Douleutaras θα λαμβάνουν πιστοποίηση από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Founder & CEO του Douleutaras Ανδρεάς Γραμμάτης (φωτό) δήλωσε σχετικά: «Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα επαγγελματιών που εξελίσσονται διαρκώς και επιθυμούν να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Με το Douleutaras Pros Academy επενδύουμε περαιτέρω στην εξέλιξη των ανθρώπων που συνεργάζονται με την πλατφόρμα μας, ωστόσο απώτερος στόχος μας είναι να εγκαινιάσουμε έναν θεσμό που θα δώσει νέα ώθηση στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων και θα προσφέρει τελικά όφελος όχι μόνο στις μικροεπιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία».

Εξέλιξη στην πράξη

Το πιο σημαντικό; Η μεγαλύτερη απόδειξη της έμπρακτης στήριξης που προσφέρει το Douleutaras σε όλους τους συνεργάτες του είναι οι μαρτυρίες των ίδιων των επαγγελματιών. Όπως αναφέρουν, βλέπουν το πελατολόγιό τους να αυξάνεται, ενώ έχουν πρόσβαση σε καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία για να παρακολουθούν την απόδοση και να οργανώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και σε προσωπικούς συμβούλους για παροχή υποστήριξης.

Ο Πέτρος Σαββίδης, που ειδικεύεται στις μονώσεις και τις γυψοσανίδες (βαθμολογία 5/5), είναι 36 χρόνια στον κλάδο και τα τελευταία δυόμιση στο Douleutaras, ενώ έχει 20 άτομα προσωπικό. Όπως αναφέρει «Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Ο Douleutaras είναι μια πλατφόρμα που βοηθάει πάρα πολύ τον επαγγελματία. Πλέον έχουν σταματήσει οι συστάσεις από στόμα σε στόμα. Ο πελάτης βλέπει τις αξιολογήσεις σου μέσω του Douleutaras και έχεις μια πολύ καλή συνεργασία. Όλο το team του Douleutaras έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το προϊόν/εφαρμογή. Ακόμη και το mobile app που χρησιμοποιούμε είναι οργανωμένο χωρίς να σε δυσκολεύει. Είναι μια μεγάλη βοήθεια για τον επαγγελματία, ώστε να κάνει τη δουλειά του άνετα. Σε επαγγελματία που δεν είναι μέλος του Douleutaras, θα έλεγα ότι έχει κάνει λάθος και ότι θα έπρεπε να έχει πάει ήδη. Οι επαγγελματίες στην οικοδομή δεν έχουμε και το καλύτερο όνομα και κάποιοι μπορεί να έχουν και τα αρνητικά τους. "Για να μπορέσεις να δουλέψεις με την πλατφόρμα, θα πρέπει να είσαι 100% επαγγελματίας "».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Λαμπαδάκης που κάνει ανακαινίσεις (βαθμολογία 5/5) εδώ και 15 χρόνια, μιλάει για τη δική του εμπειρία κατά τον τελευταίο 1 χρόνο, που συνεργάζεται με το Douleutaras. «Μέσα σε ένα χρόνο έχω δει μεγάλη αύξηση στο πελατολόγιο μου. Είχα ακούσει αρκετά για την εταιρεία και από την πρώτη επαφή που έκανα με την ομάδα του Douleutaras κατάλαβα αμέσως ότι θα έχω αποτέλεσμα. Έκλεισα αμέσως την πρώτη δουλειά, που ήταν μια μεγάλη ανακαίνιση σπιτιού. Αισθάνομαι περήφανος που είμαι στο Douleutaras. Το προϊόν σε οργανώνει, ξέρεις πότε έχεις ραντεβού, που έχεις δώσει προσφορά, σε τι στάδιο βρίσκεται η κάθε εργασία σου γενικότερα. Άμα είσαι καλός επαγγελματίας και έχεις καλές αξιολογήσεις, θα πας μπροστά στο Doulutaras και θα ανταμειφθείς».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια και το πρόγραμμα των μαθημάτων καθώς και τη συμμετοχή στις διαλέξεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider