Μαθητές γυμνασίου της Καλαμάτας παράγουν ελαιόλαδο στο Διάστημα, ένα διαστημικό πείραμα που για πρώτη φορά πραγματοποιείται κι από σχολεία εκτός ΉΠΑ. Ειδικότερα, την Πέμπτη, στις 16.30 ώρα Ελλάδος  η εταιρία αεροδιαστημικής Blue Origin εκτόξευσε στο διάστημα τον πύραυλο New Shepard, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, περιέχοντας ένα πρωτοποριακό πείραμα που αφορούσε την παραγωγή ελαιόλαδου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιήθηκαν οι πασίγνωστες διεθνώς Ελιές Καλαμών.

Ο σκοπός της παράξενης αυτής αποστολής είναι να μελετηθεί η συμπεριφορά αυτών των ελληνικών προϊόντων σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Το ενδιαφέρον σε αυτό πείραμα όμως δεν σταματά στην ιδέα και στην επιλογή των προϊόντων. Το πιο καινοτόμο στοιχείο είναι πως πραγματοποιείται από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, για πρώτη φορά συμμετέχουν τρία ελληνικά σχολεία εκτός αυτά των Η.Π.Α, δύο εκ των οποίων είναι το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.  

Ομάδα μαθητών από το 4ο και 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στέλνουν τη δική τους πειραματική διάταξη, ένα «ελαιοτριβείο» σε μικροκλίμακα,  με στόχο μα εξεταστεί εάν οι ελιές Καλαμών μπορούν να αποτελέσουν αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής διατροφής του αστροναύτη στο μέλλον.  

Χάρη στην πολύ τιμητική αυτή ευρωπαϊκή πρωτιά που κέρδισαν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων η WIND αποφάσισε να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους, ενθαρρύνοντας αυτούς τους μικρούς επιστήμονες  να στρώσουν το δρόμο για μοναδικά επιτεύγματα, καθώς διαθέτουν λαμπρό μυαλό και καινοτόμες ιδέες.