Insider Trading: Τι μάθαμε για τους τραπεζίτες και τις εκλογές, το ντόμινο στις ΔΕΚΟ και τους… σορτάκηδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τους τραπεζίτες και τις εκλογές, το ντόμινο στις ΔΕΚΟ και τους… σορτάκηδες
Ο “Insider” αποκαλύπτει τα σενάρια για τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ ενόψει εκλογών αλλά και γιατί κάηκε η γούνα των σορτάκηδων

Οι τραπεζίτες και οι εκλογές

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το εκλογικό αποτέλεσμα και ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για την επόμενη μέρα στις τράπεζες. Όπως μαθαίνω, τρεις στους τέσσερις από τους κορυφαίους τραπεζίτες είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις εξελίξεις ενώ ο τέταρτος έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθειες να τα βρει με τη ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες, άντρες και γυναίκες, που έχουν βλέψεις για την επόμενη ημέρα, καθώς έχουν ήδη λάβει υποσχέσεις για κορυφαίες θέσεις.

Ντόμινο και στις ΔΕΚΟ

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις ΔΕΚΟ, καθώς ήδη και εκεί –όπως μαθαίνω- υπάρχουν πολλοί παράγοντες της αγοράς που περιμένουν θέσεις-κλειδιά. Πέρα από εκείνους που δεν θα εκλεγούν στις εκλογές, αλλά θα στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό, όπως μαθαίνω υπάρχουν πολλοί που διατείνονται ότι έχουν «κλειδώσει» θέση για την επόμενη ημέρα. Μόνο που οι υποσχέσεις είναι πολλές και οι θέσεις λίγες, άρα πολλοί θα μείνουν με τα λόγια.

Κάηκε η γούνα των… σορτάκηδων

Το φυσάνε και δεν κρυώνει όσοι είχαν «ποντάρει» σε μικρή διαφορά στις Ευρωεκλογές και αντίστοιχα σε πτώση των μετοχών. Όπως μαθαίνω, ήδη από το άνοιγμα της συνεδρίασης οι σορτάκηδες σπεύδουν να κλείσουν τις θέσεις τους, καθώς, πέρα από τη σημερινή μεγάλη άνοδο, υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση ότι το θετικό κλίμα θα συνεχιστεί και εντός του Ιουνίου. Δύσκολη εποχή για τις «αρκούδες» το Καλοκαίρι.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider