Ο Τσακαλώτος και ο «Αλογοσκούφης του ΣΥΡΙΖΑ»

Έντονη κριτική για τις «χάρες» που φέρεται να κάνει σε εφοπλιστές μαθαίνω ότι δέχεται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως μου λένε, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση πολλών και σε πολύ υψηλές θέσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τόσο μεγάλη είναι η κριτική, ώστε –όπως μου λένε- σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις- τον αποκαλούν «Αλογοσκούφη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο SSM και η Grivalia

Στο μικροσκόπιο του SSM βρίσκεται όπως μαθαίνω η δεκαετής συμφωνία που έχει συνομολογήσει η Eurobank με την Grivalia Management Company. H συμφωνία αφορά όλες τις υπηρεσίες που θα προσφέρει η Grivalia, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης του ετήσιου προϋπολογισμού, και της επίβλεψης των εντολοδόχων και συμβούλων της Eurobank. Όπως μου λένε, στη Φρανκφούρτη περνάνε από κόσκινο τόσο τη δομή της συμφωνίας  όσο και τις αμοιβές που προβλέπει. Άρα δεν αποκλείονται καθυστερήσεις, που θα οφείλονται όχι στην Αθήνα αλλά στη… Φρανκφούρτη. 

Οι χρηματιστές και οι κάλπες

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται όπως μαθαίνω οι χρηματιστές, καθώς περιμένουν πώς θα διαβάσουν οι αγορές τα αποτελέσματα των εκλογών. Όπως μου λένε, περίμεναν μεγαλύτερο «παιχνίδι» αυτές τις ημέρες αλλά λίγο η παροχολογία λίγο οι δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι οι επενδυτές είναι διστακτικοί στον να… πατήσουν τη σκανδάλη. Ραντεβού πλέον την 27η, καθώς το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση θα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη.

The Insider