Insider Trading: Τι μάθαμε για το e-mail και την τράπεζα, τα «κόκκινα» ξενοδοχεία και τους Ολλανδούς της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το e-mail και την τράπεζα, τα «κόκκινα» ξενοδοχεία και τους Ολλανδούς της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Ο "Insider" αποκαλύπτει τι λέει το e-mail που αναστάτωσε μια ολόκληρη τράπεζα, για ποια ξενοδοχεία σφίγγουν τα λουριά και γιατί οι Ολλανδοί θέλουν περισσότερη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

To e-mail που αναστάτωσε μια τράπεζα

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι εργαζόμενοι στα «κόκκινα» δάνεια συστημικής τράπεζας όταν έλαβαν email τον προηγούμενο μήνα που τους ενημέρωνε ότι «τη Δευτέρα παρουσιάζονται σε εταιρεία, και όχι στην τράπεζα». Παρότι μετά από ένα 24ωρο έλαβαν νέο email που απέδιδε σε «λάθος» την προηγούμενη ενημέρωση, η αναστάτωση στα «κόκκινα τμήματα» των τραπεζών είναι μεγάλη. Και αυτό, γιατί όλες οι τράπεζες ετοιμάζουν να αποσχίσουν τα τμήμα αυτά σε SPV όπου θα μεταφέρουν σταδιακά όλα τα NPEs. «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, να φύγουν οι υπάλληλοι από την κλαδική σύμβαση και τα ταμεία μας», μου είπε ένας συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ. Μένει να δούμε ποιος θα κερδίσει τη μάχη.

Σφίγγουν τα λουριά στα «κόκκινα» ξενοδοχεία

Οι εποχές που οι ξενοδόχοι άφηναν ανενόχλητοι απλήρωτα τα δάνειά τους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό τουλάχιστον μου λένε τόσο τραπεζίτες όσο και ορκωτοί ελεγκτές. Πλέον, τα λουριά έχουν σφίξει, τα δάνεια γίνονται απαιτητά και οι πλειστηριασμοί δεν αργούν για όσους συνεχίσουν το… βιολί του. Μάλιστα, όπως μου λένε, οι πιέσεις φτάνουν μέχρι την κορυφή του κλάδου και κανείς δεν μένει πλέον στο απυρόβλητο.

Οι Ολλανδοί θέλουν περισσότερη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τον ελληνικό κλάδο των κατασκευών και των υποδομών αρχίζουν να καλοβλέπουν οι ξένοι θεσμικοί. Τo παράδειγμα της Reggeborgh Invest, η οποία είναι πλέον ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, είναι το πιο χαρακτηριστικό αλλά όχι και το μοναδικό. Μάλιστα μου λένε ότι οι Ολλανδοί δεν θα αρκεστούν στο περίπου 28,5% που θα έχουν μετά και την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της York Global Finance αλλά βρίσκεται και σε συζητήσεις για ένα επιπλέον «πακέτο».

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider