Νέες προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

Νέες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την Εθνική Ασφαλιστική φθάνουν όπως μαθαίνω στα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας. Μου λένε μάλιστα ότι σε αντίθεση με την προσφορά που κατατέθηκε με ενορχηστρωτή τον θεωρούμενο αφερέγγυο Ματ Φέρφιλντ της EXIN, οι νέοι ενδιαφερόμενοι και σοβαροί θεωρούνται και με προσοχή εξετάζεται το ενδιαφέρον τους. Η τράπεζα πάντως δεν βιάζεται καθώς έχει λάβει άτυπη παράταση από την DG Comp, αρκεί να υπάρχει κινητικότητα και να μην διαπιστωθεί ότι το θέμα βαλτώνει. Το ερώτημα βέβαια είναι το που ήταν όλοι αυτοί όταν έτρεχε ο διαγωνισμός.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και οι ορκωτοί ελεγκτές 

Γεμάτη… ορκωτούς ελεγκτές θα είναι όπως μαθαίνω τον Απρίλιο η Ρόδος. Και αυτό γιατί το Νησί των Ιπποτών θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Φόρουμ των Εποπτών των Ορκωτών Ελεγκτών, του γνωστού IFIAR . Όπως μου λένε, πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάληψη του διεθνούς συνεδρίου της IFIAR από την Ελλάδα, διαδραμάτισε ο αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η στήλη ο ίδιος έχει φροντίσει το κοστολόγιο να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς ωστόσο να γίνουν εκπτώσεις στα υψηλά στάνταρτ που πρέπει να έχει η διοργάνωση.  Αν και το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, πληροφορίες αναφέρουν πως η εκπροσώπηση των «Big Four» ελεγκτικών εταιρειών, θα είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Οι τράπεζες που θέλουν να γίνουν… Fintech

Μπορεί οι τράπεζες να το παίζουν... Fintech και να δηλώνουν έτοιμες για την ψηφιακή επανάσταση που έρχεται φέτος, αλλά οι αριθμοί άλλα λένε. Συστημική τράπεζα, η οποία μάλιστα θεωρείται η πιο «φρέσκια» από όλες, έχει μόλις 90 εργαζομένους κάτω των 30 ετών, σε σύνολο πολλών χιλιάδων υπαλλήλων. Όπως μου λένε, με αυτά τα νούμερα πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από τις… πραγματικές Fintech.

Το εστιατόριο και η φάρμα… «φάντασμα»

Μια φάρμα «φάντασμα» δείχνει να υπάρχει πίσω από γνωστό εστιατόριο το οποίο υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί κρέατα δικής του παραγωγής. Όπως μου λένε, η φάρμα βρίσκεται εκτός Αττικής, διαθέτει μια … πινακίδα… αλλά δεν είναι προσβάσιμη από το κοινό ούτε … μοιάζει με φάρμα η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει μια τέτοια επιχείρηση.

The Insider