Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Ryanair, την κρητική βεντέτα στο λιανεμπόριο και τα τηλέφωνα στους τραπεζίτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τη Ryanair, την κρητική βεντέτα στο λιανεμπόριο και τα τηλέφωνα στους τραπεζίτες
Ο «The Insider» αποκαλύπτει γιατί άλλαξε ρότα η Ryanair, γιατί βγήκαν (κρητικά) μαχαίρια σε κορυφαία εταιρεία και γιατί βουλευτές παίρνουν καθημερινά τηλέφωνο τους τραπεζίτες.

Η μεταμόρφωση της Ryanair

Σε καλή νεράιδα του παραμυθιού μου λένε ότι έχει μετατραπεί η Ryanair μετά από το ατυχές περιστατικό με τη Ρουμανία, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάποιων επιβατών. Το προσωπικό της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα ευγενικό με τους πελάτες, στέλνει έρευνες καταναλωτών και το κυριότερο δεν ζυγίζει τις βαλίτσες των επιβατών με την ίδια μανία που το έκανε πριν από λίγες ημέρες. Τελικά και ο άγιος, φοβέρα θέλει.

Μάχη για τα κλειστά τραπεζικά καταστήματα

Έχουν σπάσει όπως μαθαίνω τα τηλέφωνα των τραπεζιτών από βουλευτές και άλλους παράγοντες της περιφέρειας που θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους τα τραπεζικά καταστήματα. Η αλήθεια είναι ότι στο πλαίσιο μείωσης του δικτύου τους, οι τράπεζες έχουν κάνει αρκετά «φάουλ», αφήνοντας ολόκληρα νησιά ή μεγάλες περιοχές χωρίς κανένα κατάστημα. Και επειδή εκλογές έρχονται, οι πιέσεις εντείνονται και οι τραπεζίτες γράφουν και σβήνουν για να τους βγουν και τα νούμερα αλλά και να μην σπάσουν αυγά.

Κρητική βεντέτα στο λιανεμπόριο

Κρητικά μαχαίρια έχουν βγει όπως μαθαίνω σε μεγάλη εταιρεία λιανεμπορίου, με την κατάσταση να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Τα δύο αδέρφια που διοικούν κορυφαία εταιρεία δεν τα βρίσκουν πουθενά, διαφωνώντας όχι μόνο στη στρατηγική αλλά και σε απλά καθημερινά ζητήματα. Και επειδή –όπως μου λένε- έχουν πολύ έντονα στο αίμα τους την κρητική τους καταγωγή, όσοι τους γνωρίζουν φοβούνται… βεντέτα.

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τα ακίνητα

Το ντιλ της Eurobank με τη Grivalia έχει όμως μαθαίνω και άλλες προεκτάσεις στην αγορά. Μία από αυτές είναι ότι ανοίγει το παιχνίδι στις εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων, οι οποίες «βλέπουν ψωμί» στην αγορά. Από τη μία η αποχώρηση ενός από τους βασικούς παίκτες στην αγορά και από την άλλη τα «κόκκινα» γραφεία και ξενοδοχεία που θα βγουν προς πώληση από τις τράπεζες έχουν ανοίξει την όρεξη των επενδυτών. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, στα… σύνορα περιμένουν και νέα σχήματα που έχουν μαζέψει λεφτά και ετοιμάζονται να τοποθετηθούν στην αγορά.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider