Insider Trading: Τι μάθαμε για ΕΛΠΕ, ANT1 και τις άδειες καρέκλες στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για ΕΛΠΕ, ANT1 και τις άδειες καρέκλες στη Νέα Υόρκη
O "The Insider" αποκαλύπτει γιατί συμφέρει όλους το κατενάτσιο στα ΕΛΠΕ, γιατί οι έμποροι φοβούνται «μαύρα Χριστούγεννα» και τους πραγματικούς λόγους που ο ANT1 έχασε τη μάχη για τη Forthnet

Παίζουν… κατενάτσιο στα ΕΛΠΕ

Ήξεις αφήξεις από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τα ΕΛΠΕ, καθώς, όπως μαθαίνω, οι όροι της συμφωνίας δεν τους βρίσκουν σύμφωνους. Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν φαίνεται να «χαλάει» εντελώς και την κυβέρνηση, η οποία πολύ θα ήθελε να μην κλείσει το ντιλ πριν τις εκλογές. Οι πιέσεις βέβαια κυρίως από το εξωτερικό είναι ισχυρές, όμως δεν θα απέκλεια να δούμε… κατενάτσιο μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε η «καυτή πατάτα» να πάει στον νικητή των εκλογών.

Η Black Friday και τα… μαύρα Χριστούγεννα

Φόβους για… «μαύρα Χριστούγεννα» εκφράζουν στελέχη του λιανεμπορίου, ειδικά μετά την πετυχημένη black Friday η οποία κράτησε μια εβδομάδα και έβγαλε μεγάλα ποσά από το πορτοφόλι των καταναλωτών. Και αυτό γιατί, ειδικά φέτος οι έμποροι δεν πούλησαν απλά παρωχημένες ή πολυκαιρισμένες συσκευές αλλά και μερικά από τα καλά και σύγχρονα μοντέλα με μεγάλη έκπτωση. Έτσι, όπως μαθαίνω, πολλοί έχουν πάρει τα δώρα τους πολύ πριν ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο, οπότε και η παραδοσιακά ανεβασμένη περίοδος των Χριστουγέννων κινδυνεύει να κατεβάσει ταχύτητες...

Η Forthnet και το κούρεμμα του ANT1

ANT1 ημίχρονο, Vodafone και Wind τελικό στην περίπτωση της Forthnet, με πλήθος εκτιμήσεων και δημοσιευμάτων να πηγαίνουν τελικά… στον κουβά. Ο λόγος, όπως μαθαίνω ήταν το τεράστιο κούρεμα που είχε ζητήσει το κανάλι στα δάνεια της Forthnet μέσω της προσφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες έφτανε το 80%-90% και οι τράπεζες τσίνησαν. Πάντως, μετά και την πώληση των θυγατρικών στο εξωτερικό, δεν αποκλείεται να δούμε τον ANT1 να «παίζει μπάλα» δυναμικά σε άλλα γήπεδα.

Άδειες καρέκλες στη Νέα Υόρκη.

Έντυσαν με κουστούμι φίλους και γνωστούς για να... γεμίσουν την αίθουσα του Metropolitan Club όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο "Invest in Greece" στη Νέα Υόρκη της Δευτέρας. Αυτό παραδέχθηκαν "Έλληνες της διασποράς" που μας είπαν ότι το συνέδριο μπορεί να έβγαλε ενδιαφέρουσες ειδήσεις ήταν όμως πιο υποβαθμισμένο από τα προηγούμενα χρόνια και οι καρέκλες άδειες. Σημάδια των καιρών βλέπετε.

Υποστήριξη «made in Balkans» (και) από την DELL

Εκτός συνόρων φαίνεται ότι έχει μετακομίσει ο βασικός «κορμός» υποστήριξης της DELL ακολουθώντας την τακτική πολλών μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες μεταφέρουν τα τηλεφωνικά τους κέντρα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Έτσι, ακόμη και αν η επιχείρηση διατηρεί ταχυδρομική διεύθυνση και τηλεφωνικό αριθμό στην Αθήνα, οι πελάτες εξυπηρετούνται από 80% από γλυκομίλητες δεσποινίδες οι οποίες μιλούν μεν σπαστά ελληνικά αλλά είναι ευδιάκριτη η ξενική και δη βαλκανική τους προφορά. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ εξυπηρετικές.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider