Εκπαίδευση στη στεγαστική πίστη προσφέρουν Ένωση Τραπεζών και Moody’s

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκπαίδευση στη στεγαστική πίστη προσφέρουν Ένωση Τραπεζών και Moody’s
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ουσιαστική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου.

Πρόγραμμα πιστοποίησης στην τραπεζική πίστη προσφέρουν το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σε συνεργασία με τη Moody’s Anlaytics.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα e-learning επικεντρώνεται στην ουσιαστική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου, προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος τους ως υπεύθυνων συμβούλων των πελατών τους, σύμφωνα με τους στόχους των τραπεζών και τις εξελισσόμενες προσδοκίες της εγχώριας αγοράς στεγαστικής πίστης.

Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος πιστοποιεί το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων και επάρκειας του προσωπικού των τραπεζών και ευρύτερα όσων εμπλέκονται στη διαδικασία της χορήγησης στεγαστικών δανείων (π.χ. μεσίτες πιστώσεων).

Σε ποιους απευθύνεται

Το εν λόγω πρόγραμμα πιστοποίησης καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις γνώσεων και επάρκειας που προβλέπονται στην Οδηγία 2014/17/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την Ενυπόθηκη (Στεγαστική) Πίστη και τον Νόμο 4438/2016. Ειδικότερα, αφορά:

α) το προσωπικό των τραπεζών που παρέχει υπηρεσίες για τον σχεδιασμό, την προσφορά ή τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε καταναλωτές,
β) τους μεσίτες πιστώσεων στεγαστικής πίστης που προτείνουν, παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες ή συνάπτουν συμβάσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων με τους καταναλωτές εξ' ονόματος πιστωτικού φορέα (π.χ. τράπεζας),
γ) όσους διευθύνουν στο εσωτερικό της τράπεζας ή της μεσιτικής εταιρίας τα ως άνω στελέχη και επαγγελματίες, αλλά και
δ) όσους επιθυμούν να εργαστούν στην ελληνική αγορά ενυπόθηκης πίστης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider