Πώς θα κάνετε τις συναλλαγές σας εύκολα και γρήγορα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε τις συναλλαγές σας εύκολα και γρήγορα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
Πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές χρημάτων και ανανέωση χρόνου ομιλίας στο κινητό μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Χάρη στις νέες υπηρεσίες πληρωμών tora, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να ανανεώσουν το χρόνο ομιλίας στο κινητό τους αλλά και να στείλουν και να λάβουν χρήματα σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε χιλιάδες καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία λειτουργούν μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΠΑΠ διευκολύνει εξαιρετικά τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι έτσι αποφεύγουν τις ουρές στα γκισέ και μπορούν να εξυπηρετηθούν όποια στιγμή το επιθυμούν.

Πληρωμή λογαριασμών

Αναλυτικά, στο κομμάτι της πληρωμής εξοφλούνται οι λογαριασμοί:

  • Σταθερής-κινητής τηλεφωνίας και Iternet (Cosmote, Vodafone, Wind, Cyta, Forthnet-Nova)
  • Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Protergia, Elpedison, Watt & Volt)
  • Φυσικού αερίου (ΖeniΘ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας)
  • Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και δεκάδες ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα)
  • Ασφάλειες
  • Οφειλές Δημοσίου (Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, κ.ά.)
  • Τέλη κυκλοφορίας
  • Συνδρομητική τηλεόραση (NOVA, Cosmote TV)

Ανανέωση χρόνου ομιλίας

Αντίστοιχα, στα περισσότερα από τα 3.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να ανανεώσουν το χρόνο ομιλίας για το κινητό τους τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω των tora Wallet και tora Direct, θυγατρικών εταιρειών του ομίλου ΟΠΑΠ. Η tora Wallet έχει αδειοδοτηθεί ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες πληρωμών. Η tora Direct είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την πώληση καρτών τηλεφωνίας σε «άυλη» μορφή στην Ελληνική αγορά.

Και αποστολή και λήψη μετρητών

Πέραν των παραπάνω, χάρη στην υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων της Tora Wallet οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ή να λάβουν μετρητά άμεσα και γρήγορα και πάλι μέσω των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, επτά ημέρες την εβδομάδα και μέχρι αργά το βράδυ.

Χάρη την υπηρεσία αυτή μπορούν να στείλουν χρήματα (έως 600 ευρώ), άμεσα και εύκολα σε όλη την Ελλάδα, στα καταστήματά ΟΠΑΠ, με σταθερή προμήθεια 4,5€, ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής και μάλιστα μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνει ο αποστολέας των χρημάτων είναι να ενημερώσει τον υπάλληλο του καταστήματος ΟΠΑΠ για το ποσό που επιθυμεί να στείλει, το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη και να του δώσει τα λοιπά στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

Ο υπάλληλος θα εκδώσει απόδειξη της συναλλαγής ενώ για να ενημερωθεί ο παραλήπτης και να ολοκληρωθεί η αποστολή, θα πρέπει ο αποστολέας κρατήσει την απόδειξη αποστολής του εμβάσματος (Αντίγραφο Πελάτη) στην οποία αναγράφεται ο μοναδικός 10-ψήφιος κωδικός αναφοράς, που είναι απαραίτητος για την παραλαβή των χρημάτων από τον παραλήπτη.

Αντίστοιχα, ο παραλήπτης, αφού μάθει τον μοναδικό 10-ψήφιο κωδικό αναφοράς που αναγράφεται στην απόδειξή, καθώς και το ποσό θα πρέπει να ενημερώσει τον υπάλληλο για το ποσό που επιθυμεί να παραλάβει. Αρκεί να του αναφέρει τον σχετικό 10-ψήφιο Κωδικό Αναφοράς που του γνωστοποίησε ο αποστολέας των χρημάτων, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα ζητηθούν και –με την ταυτότητα και το διαβατήριό του- θα παραλάβει τα χρήματα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ για όλες τις παραπάνω υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider