Κρυφά «χαράτσια» για όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυφά «χαράτσια» για όσους δεν πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας

Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και το τέλος της διορίας για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2015, εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Ιωάννης Μπάκας αποκαλύπτει δύο άγνωστες συνέπειες που θα έχουν όσοι δεν πληρώσουν, πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος δεν μπορεί να μεταβιβαστεί κανένα όχημα εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών.

Μάλιστα, για να μεταβιβαστεί το όχημα θα πρέπει να πληρωθούν με μιας όλα τα οφειλούμενα καθώς όπως ρητά τονίζεται στην εγκύκλιο δεν αρκεί η υπαγωγή του ιδιοκτήτη σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Ακόμη σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση εξαγωγής, επανεξαγωγής ή μεταφορά εκτός της χώρας οχήματος, δεν επέρχεται διαγραφή αυτού από το Μητρώο οχημάτων, εφόσον δεν καταβληθούν τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για τη μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα τσουχτερά αφού διπλασιάζουν το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης.

Πέραν του προστίμου, ο κάτοχος οχήματος που δεν έχει καταβάλει εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας κινδυνεύει και με αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider