Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου και το τέλος της διορίας για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2015, εγκύκλιος που υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Ιωάννης Μπάκας αποκαλύπτει δύο άγνωστες συνέπειες που θα έχουν όσοι δεν πληρώσουν, πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος δεν μπορεί να μεταβιβαστεί κανένα όχημα εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση και τα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών.

Μάλιστα, για να μεταβιβαστεί το όχημα θα πρέπει να πληρωθούν με μιας όλα τα οφειλούμενα καθώς όπως ρητά τονίζεται στην εγκύκλιο δεν αρκεί η υπαγωγή του ιδιοκτήτη σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Ακόμη σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση εξαγωγής, επανεξαγωγής ή μεταφορά εκτός της χώρας οχήματος, δεν επέρχεται διαγραφή αυτού από το Μητρώο οχημάτων, εφόσον δεν καταβληθούν τα τυχόν οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα από τον τελευταίο κάτοχο ή ιδιοκτήτη του.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για τη μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα τσουχτερά αφού διπλασιάζουν το ποσό που θα πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης.

Πέραν του προστίμου, ο κάτοχος οχήματος που δεν έχει καταβάλει εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας κινδυνεύει και με αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο