Στο «στόχαστρο» των αρχών οι μεγάλοι φοροφυγάδες – Δεσμεύσεις 17,5 εκατ. ευρώ σε 2 μήνες

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «στόχαστρο» των αρχών οι μεγάλοι φοροφυγάδες – Δεσμεύσεις 17,5 εκατ. ευρώ σε 2 μήνες
Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε σε δεσμεύσεις αξίας 17,5 εκατ. ευρώ για φορολογικές υποθέσεις.

Σε δεσμεύσεις συνολικής αξίας 10,3 εκατ. ευρώ για φορολογικές υποθέσεις προχώρησε, μέσα στον Φεβρουάριο, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Βάζοντας στο στόχαστρο τα «μεγάλα ψάρια», η Αρχή έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές δέκα φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται με μεγάλη φοροδιαφυγή και απέστειλε 26 αιτήματα στο εξωτερικό προκειμένου να ενημερωθεί για την ύπαρξη καταθέσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν πιθανόν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε σε δεσμεύσεις αξίας 17,5 εκατ. ευρώ για φορολογικές υποθέσεις, έστειλε στις εισαγγελικές Αρχές 17 φορολογικές υποθέσεις που σχετίζονται με μεγάλη φοροδιαφυγή και απέστειλε 63 αιτήματα στο εξωτερικό.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος δίνει προτεραιότητα στις μεγάλες υποθέσεις με βεβαιωμένη φοροδιαφυγή από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος άνω των 500.000 ευρώ, ενώ επικουρεί την ΑΑΔΕ σε υποθέσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όταν και όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider