Ημέρα πληρωμής σήμερα και αύριο για 32.808 δικαιούχους - Παρατείνεται η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2020

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημέρα πληρωμής σήμερα και αύριο για 32.808 δικαιούχους - Παρατείνεται η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του 2020
Το πρόγραμμα επιδοτεί το 60% του μισθού και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.

Επεκτείνεται έως το τέλος του έτους ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που θα επιδοτεί έως τις 31 Δεκεμβρίου το 60% του μισθού όπως επίσης και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε χθες πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά ως τις 31η Δεκεμβρίου 2020. Αρχικά η ισχύς του έφτανε έως τις 15/10/2020, αλλά με νέα διάταξη νόμου είχε επεκταθεί η ισχύς του έως το τέλος του έτους και στο εξής και το σκέλος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου.

Παρότι μέχρι στιγμής π συνεισφορά του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι περιορισμένη, κρίθηκε απαραίτητη η χρονική επέκτασή του, προκειμένου να μην υπάρξει «κύμα» απολύσεων μόλις παύσει η περίοδος προστασίας που ορίζει το μέτρο.

Μάλιστα η κυβέρνηση μελετά την επέκταση για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και των αναστολών συμβάσεων, καθώς π αγωνία κορυφώνεται για την απασχόληση τους επόμενους μήνες του φθινοπώρου και κυρίως για τον χειμώνα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ Σεπτεμβρίου, φέτος το 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου οι προσλήψεις είναι 596.254 λιγότερες από πέρυσι.

Επίδομα 534 ευρώ

Στο μεταξύ σήμερα καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ σε 2.809 δικαιούχους που ήταν σε αναστολή σύμβασης για τον μήνα Αύγουστο.

Παράλληλα πληρώνονται 347 εργαζομένοι ενταγμένοι στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιούλιο και 635 για τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας τους.

Αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου την αποζημίωση ειδικού σκοπού θα εισπράξουν 28.997 δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση εγκρίθηκε το ποσό ύψους 15.026.148 ευρώ που αφορούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider