1,4 εκατ. μισθωτοί θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ - Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
1,4 εκατ. μισθωτοί θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ - Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι
Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ.

Tη διεύρυνση των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ ανακοίνωσαν οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του τρίτου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 1.400.000 και το κόστος της παρέμβασης σε 2 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ έως τις 10 Απριλίου είναι οι εξής:

- οι αυτοαπασχολούμενοι, επιτηδευματίες, ή ελεύθεροι επαγγελματίες που τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας ή των οποίων ο τζίρος εμφανίζει κατακόρυφη πτώση για τον μήνα Μάρτιο

- οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας ή παρατηρείται κατακόρυφη μείωση του κύκλου εργασιών τους

- όσοι εργαζόμενοι τελούν σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας

- όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου, ανεξαρτήτως αν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, συνολικά 440.000 επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν περίπου 1 εκατ. εργαζόμενους θα ωφεληθούν από την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ, όπως και από την κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, θα είναι και όλοι όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, ή απολύθηκαν από την 1.3.2020 έως σήμερα, ανεξάρτητα από το αν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας «και αυτό, γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κανέναν συμπολίτη μας ως παράπλευρη απώλεια των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία».

Οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που θα λάβουν τα ευεργετήματα των νέων μέτρων, θα πρέπει να ανήκουν στη λίστα των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider