Πρώτα η αξιολόγηση του ΤΧΣ, μετά οι διοικήσεις τραπεζών

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρώτα η αξιολόγηση του ΤΧΣ, μετά οι διοικήσεις τραπεζών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα προηγηθεί της αξιολόγησης των τραπεζικών διοικήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου, η αξιολόγηση του ΤΧΣ προορίζεται να ολοκληρωθεί πριν την αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών, όπως εξάλλου υποδηλώνει η ταχεία δρομολόγηση των διαδικασιών στελέχωσης της Επιτροπής Επιλογής, αλλά και η «σφιχτή» προθεσμία που έχει το ΤΧΣ για να καταθέσει το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης των διοικήσεων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 15ης Ιανουαρίου, ορίστηκαν τα έξι μέλη –προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας που απαρτίζουν την Επιτροπή Επιλογής, στην οποία έχουν αυξημένο λόγο τόσο οι δανειστές, όσο και το Eurogroup.

Ποιοι είναι οι έξι εμπειρογνώμονες που θα αξιολογήσουν… τους αξιολογητές:

Πρόεδρος

Francesco Papadia

Ο κ. Papadia διετέλεσε την περίοδο 1998 – 2012 γενικός διευθυντής του Τμήματος Λειτουργίας Αγοράς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Προηγουμένως είχε εργαστεί στην κεντρική τράπεζα της Ιταλίας (Banca d´Italia), αρχικά ως Διευθυντής του διεθνούς τομέα στο Τμήμα Ερευνών και στη συνέχεια ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής. Ο κ. Papadia έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές οικονομικές σπουδές στο Istituto Adriano Olivetti στην Ανκόνα και το London Business School.

Μέλη

1. Αιμίλιος Αυγουλέας

Ο δρ. Αιμίλιος Αυγουλέας κατέχει την έδρα του Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, είναι επικεφαλής του Τομέα Εμπορικού Δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ). Ειδικεύεται σε θέματα που άπτονται της ρύθμισης των χρηματοοικονομικών αγορών, στο τραπεζικό δίκαιο και τη Χρηματοοικονομική, καθώς και τη διεθνή οικονομική διακυβέρνηση.

2. Παναγιώτης Δουμάνογλου

Ο κ. Δουμανόγλου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος έως το 2006, διευθυντής του τμήματος Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας. Κατέχει MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από την ΑΣΟΕΕ.

3. Julia Kiraly

Το διάστημα 2007-2013, η κ. Kiraly διετέλεσε αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, ενώ έχει διδάξει την οικονομική επιστήμη σε κορυφαία πανεπιστήμια της Βουδαπέστης. Από το 2013 είναι επικεφαλής στο International Business School της ουγγρικής πρωτεύουσας. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών και διδακτορικό τίτλο στα Οικονομικά από την Ακαδημία Επιστημών της Βουδαπέστης.

4. Eric Rajendra

Ο κ. Rajendra διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ κατέχει επίσης τη θέση του Ανώτατου Συμβούλου της διοίκησης στον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC). Λόγω του διακεκριμένου ρόλου του στον τομέα της τραπεζικής συμβουλευτικής, Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Consulting Magazine ως ένας από τους 25 πιο ισχυρούς συμβούλους.

5. Peter Yngwe

Τα έτη 2007 – 2013, ο κ. Yngwe διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σουηδικού Οργανισμού Πιστώσεων Εξαγωγών (SEK) και η θητεία του θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε ουσιαστικά μέσω της SEK στην εξωστρέφεια της σουηδικής οικονομίας και το άνοιγμα των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider