Τι συζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους τραπεζίτες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι συζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους τραπεζίτες
Η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και οι κόκκινες εταιρείες που δεν συνεργάζονται βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της πιστωτικής επέκτασης κυριάρχησε στη συζήτηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των τραπεζών σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πηγή που μετείχε στη συνάντηση, ο υπουργός ζήτησε από τους τραπεζίτες «η χρηματοδότηση να φτάνει στην πραγματική οικονομία» και οι δύο πλευρές αναζήτησαν τρόπους απλοποίησης των διαδικασιών ώστε να ενισχυθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας. Στο επίκεντρο της ζήτησης βρέθηκαν αναπτυξιακά προγράμματα, όπως τα ΕΣΠΑ και τα ΣΔΙΤ που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλες πηγές αναφέρουν στο insider.gr ότι, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τις τράπεζες να προσκομίσουν στο Υπουργείο λίστα με τις «κόκκινες» εταιρίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα συντονισμού στην αναδιάρθρωση του δανεισμού τους, είτε λόγω σύγκρουσης των μετόχων -όπως ισχύει στην Creta Farm- είτε λόγω άρνησης των επιχειρηματιών να αποδεχθούν τις προτάσεις των τραπεζών για συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή.

Ένα ακόμη θέμα που έχει συζητηθεί στις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των τραπεζικών διοικήσεων και της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΝ είναι το πλαίσιο ευθυνών που βαραίνουν τα τραπεζικά στελέχη και αποτελούν αντικίνητρο για την αναδιάρθρωση του χρέους μεγάλων επιχειρήσεων. Πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό χρίζει επανεξέτασης από την πολιτική ηγεσία καθώς αποθαρρύνει τα τραπεζικά στελέχη να υπογράψουν γενναία κουρέματα και άλλα μέτρα ελάφρυνσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο κ. Βασίλειος Κουτεντάκης Ανώτερος Γενικός Διευθυντής επικεφαλής του Τομέα Λιανικής Τραπεζικής, Δικτύου Καταστημάτων και Καταθέσεων της τράπεζας Πειραιώς, ο Αναπληρωτής CEO της Alpha Bank κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης και η κα Χαρούλα Απαλλαγάκη γενική γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider