Ευρωπαϊκό μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους ζητά η Κατσέλη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκό μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους ζητά η Κατσέλη

Την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών εξέφρασε την Πέμπτη η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Την ίδια στιγμή, τάχθηκε υπέρ της επαναξιολόγησης και του επανασχεδιασμού του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ εξήγησε πως, χωρίς αυτά τα δύο βήματα, η ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί να θωρακιστεί έναντι μελλοντικών κρίσεων.

Προλογίζοντας το νέο βιβλίο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας επέκρινε την ταχύτητα του βηματισμού της Ευρώπης στην κατεύθυνση αντιμετώπισης κρίσεων.

Αφού σημείωσε ότι έχουν γίνει από το 2009 έως σήμερα αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης πρόληψης αλλά και μηχανισμών αντιμετώπισης των κρίσεων, διαπίστωσε ότι τελικά αυτά τα βήματα δεν είναι ικανά να αποτρέψουν μελλοντικές κρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρέους που θα αποτελεί καταφύγιο για υπερχρεωμένες χώρες ώστε να λύνουν συντεταγμένα το πρόβλημά τους και ζήτησε επανασχεδιασμό του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ώστε να προωθεί πραγματικά την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider