Ανάσα αισιοδοξίας για τους ξενοδόχους της Αθήνας ο Αύγουστος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάσα αισιοδοξίας για τους ξενοδόχους της Αθήνας ο Αύγουστος
Είναι ο πρώτος μήνας από την αρχή του έτους που η τιμή των ξενοδοχείων κινείται ανοδικά.

Ανάσα συγκρατημένης αισιοδοξίας φαίνεται να δίνει ο Αύγουστος στους ξενοδόχους της Αθήνας αφού είναι ο πρώτος μήνας από την αρχή του τρέχοντος έτους που η τιμή των ξενοδοχείων κινείται ανοδικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη Hotel Price Index της μηχανής αναζήτησης trivago.gr, η μέση τιμή διανυκτέρευσης σε ένα standard δίκλινο δωμάτιο στην Αθήνα διαμορφώνεται τον Αύγουστο στα 103 ευρώ από τα 99 ευρώ που ήταν τον Αύγουστο του 2018. Οι τιμές του Αυγούστου είναι αυξημένες κατά 4% εν συγκρίσει με πέρυσι ωστόσο κινούνται πτωτικά κατά 3% σε μηνιαία βάση, έναντι του Ιουλίου, οπότε η αντίστοιχη τιμή είχε διαμορφωθεί στα 106 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος είναι ο μοναδικός μήνας του έτους που οι τιμές κινούνται ανοδικά σε σχέση με το 2018, μια χρονιά όπου καταγράφηκαν μακράν οι καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο τόσο από άποψη αφίξεων όσο κι άποψη εσόδων. Για παράδειγμα τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2018 η πτώση ήταν 5%, τον Φεβρουάριο 7%, τον Μάρτιο 10%, τον Απρίλιο 8%, τον Μάιο 9%, τον Ιούνιο 9% και το Ιούλιο 1%.

Κι όλα αυτά παρά το θετικό πρόσημο που διατηρούν οι αφίξεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος, 2,98 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο - άνοδο της τάξης του 4,5%, εν συγκρίσει με την προηγούμενη χρονιά – και 14,24 εκατ. επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου - άνοδο 7% εν συγκρίσει με πέρυσι.

τιμές ξενοδοχείων αύγουστος

Εν συγκρίσει με τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες τώρα, η Αθήνα τον Αύγουστο κινείτα στα ίδια επίπεδα. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση είναι υψηλότερη σε Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βιέννη, Δουβλίνο, Ζυρίχη, Λονδίνο, Παρίσι και Ρέικιαβικ. Ωστόσο είναι ίδια η μικρότερη σε Βαρσοβία, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Ρώμη και Λισαβόνα.

Παρά την ανοδική πορεία τον μήνα Αύγουστο είναι δύσκολο να αντισταθμιστούν οι απώλειες στο σύνολο της χρονιάς. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού, το πρώτο εξάμηνο για τις μονάδες της πρωτεύουσας έκλεισε με πτώση της τάξης του 3,8% στην πληρότητα και 2,9% στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο και με οριακή θετική αλλαγή +1% στη μέση τιμή δωματίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider