Στην βρετανική L + R Hotels περνά το Titania

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην βρετανική L + R Hotels περνά το Titania
Είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που αποκτά ο όμιλος στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου Τιτάνια, στο κέντρο της Αθήνας, από τον βρετανικό επενδυτικό όμιλο «London And Regional Properties», σύμφωνα με ανακοίνωσε του επενδυτικού ομίλου L + R Hotels.

Η L + R Hotels γνωστοποιεί την επέκτασή των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα μέσω της απόκτησης του Τιτάνια. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει ήδη από τον Ιούνιο του 2017 το Amathus Hotels Rhodes στη Ρόδο, έχει αγοράσει και έκταση 100 στρεμμάτων στη Μύκονο, στο Καλό Λιβάδι, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας και κατοικιών, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την επένδυση στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το ξενοδοχείο Τιτάνια Αθηνών προσκαλεί τους επισκέπτες να ρίξουν μια ματιά στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κι έχει θέα την Ακρόπολη. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι το ξενοδοχείο προσφέρει πληθώρα ανέσεων, από εγκαταστάσεις για συνέδρια και εκδηλώσεις μέχρι δείπνο κάτω από τα αστέρια, καθιστώντας το ιδανικό για επαγγελματικό ταξίδι, οικογενειακές διακοπές ακόμα και για το μήνα του μέλιτος.

Να σημειωθεί ότι η «London And Regional Properties» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 9 δισ. στερλινών. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στον ξενοδοχειακό κλάδο με ένα χαρτοφυλάκιο 17.000 δωματίων. Διαθέτει επώνυμα αλλά και ανεξάρτητα ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ηπειρωτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική τα οποία λειτουργεί είτε με σύμβαση διαχείρισης είτε franchise.

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2014, ο εκλιπών ιδιοκτήτης του Τιτάνια Κωνσταντίνος Μαλάμος άφησε το 47% των μετοχών του ξενοδοχείου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (που σημαίνει ότι το ίδρυμα θα εισπράξει το μερίδο που του αναλογεί για τις ανάγκες των παιδιών). Το Τιτάνια διαθέτει 385 δωμάτια, με 754 κλίνες.

H εξαγορά του παραδοσιακού αθηναϊκού ξενοδοχείου από τον βρετανικό όμιλο συνιστά σε κάθε περίπτωση μία «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προοπτικές του τουρισμού και ειδικότερα του ξενοδοχειακού κλάδου στην πρωτεύουσα και γενικότερα στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider