Πιστοί στα ταξίδια εσωτερικού παραμένουν οι Έλληνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιστοί στα ταξίδια εσωτερικού παραμένουν οι Έλληνες

Τα ταξίδια εντός Ελλάδος για τις διακοπές τους προτιμούν οι Έλληνες όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία νέας έρευνας της Eurostat αναφορικά με τα ταξίδια των κατοίκων, επαγγελματικά κι αναψυχής, 30 ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδικότερα, το 88,4% των Ελλήνων πραγματοποιεί ταξίδια εσωτερικού ενώ μόλις το 11,6% ταξιδεύει στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τα μεγαλύτερα δε ποσοστά ταξιδιών στο εσωτερικό της χώρας τους έχουν εκτός από την Ελλάδα (88%) και οι Ρουμανία (94%), Ισπανία (91%), Πορτογαλία (89%) Γαλλία (87%) και Βουλγαρία (86%).

Ωστόσο ειδικά η χώρα μας καταγράφει και το υψηλότερο νούμερο ως προς τις διανυκτερεύσεις και συγκεκριμένα σχεδόν 10 στον αριθμό- για την ακρίβεια 9,9- και ακολουθούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (7,1), οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί (από 6,5). Το 2017 οι Ελληνες πραγματοποίησαν, με βάση τα νούμερα που καταγράφει η Eurostat, συνολικά 6,2 εκατομμύρια ταξίδια.

Στην αντιπέρα όχθη βρίσκονται οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, οι οποίοι προτιμούν σε ποσοστό πάνω από 98% να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Υψηλά είναι και τα νούμερα των Βέλγων που προτιμούν το εξωτερικό (σε ποσοστό σχεδόν 80%) καθώς και των Ελβετών σε ποσοστό κοντά στο 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider