Στην επόμενη ημέρα περνά η Forthnet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην επόμενη ημέρα περνά η Forthnet
Με 33,19% η United στη Forthnet - Η INTRUM HELLAS αναλαμβάνει τη διαχείριση των δανείων του Ομίλου για λογαριασμό της United Group.

Στην μετατροπή 85.766.667 μετατρέψιμων ομολογιών σε μετοχές της Forthnet προχώρησε η United Group, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δανειακών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Πλέον η United Group Β.V., θυγατρική της BC Partners, συμμετέχει στη Forthnet με ποσοστό 33,19% ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet αυξάνεται κατά €25.730.000,10 με την έκδοση 85.766.667 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εξαγοράς όλων των δανειακών απαιτήσεων των τραπεζών η United προχώρησε χθες στην ανέκκλητη αίτηση μετατροπής 85.766.667 Μετατρέψιμων Ομολογιών σε μετοχές της Εκδότριας εταιρείας, οι οποίες θα προστεθούν στις ήδη υφιστάμενες. Με την έκδοση των νέων μετοχών ο συνολικός αριθμός των μετοχών της ελληνικής εταιρείας ανέρχεται σε 258.366.234 μετοχές εκ των οποίων το 33% περίπου (33,19%) αντιστοιχεί στις μετοχές της United.

Με την επιλογή μάλιστα να μετατραπεί ο συγκεκριμένος αριθμός ομολογιών η συμμετοχή της United φτάνει σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο της καταστατικής μειοψηφίας (33,34%), οπότε και δεν απαιτείται δημόσια πρόταση για την απόκτηση των εναπομενουσών μετοχών.

Σημειωτέον ότι μέτοχοι της Forthnet με βάση τα τελευταία ανακοινωμένα στοιχεία, είναι επίσης η Wind η οποία κατέχει, το 21,05% των μετοχών της, ο μαλτέζικος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός Go με 14,41%, η αραβικών συμφερόντων Massar Investments με 14,42% και η Vodafone με 4,15%.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι η Intrum Hellas αναλαμβάνει την διαχείριση των δανείων του Ομίλου Forthnet, συνολικού ύψους 281 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό της εταιρίας United Group (NewCo United Group Hellas).

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε η Intrum Hellas προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την United Group με αντικείμενο τη διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου Forthnet, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά με τη διαχείριση απαιτήσεων για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων, εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων, σύμφωνα με τη στρατηγική ανάπτυξης που υλοποιεί.

Πλέον εκκρεμεί κατά τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα του ΜΟΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με σχετική απόφασή του να διαπιστώσει την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την Εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Επιτήρησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. και την παράδοση στη δικαιούχο τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Χ.Α.

Να υπενθυμίσουμε ότι πολυετής προσπάθεια εξυγίανσης του τηλεπικοινωνιακού ομίλου η οποία ξεκίνησε το 2017, τελεσφόρησε στο τέλος Μαΐου με την υπογραφή της συμφωνίας με τον βρετανικό όμιλο. Η συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και της BC Partners για την πώληση των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν στη Forthnet έναντι περίπου 45 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προσφέρει στην ελληνική εταιρεία κεφαλαιακή επάρκεια και τεχνογνωσία, δύο τομείς που θα μπορούσαν δυνητικά να φέρουν αλλαγές στο σύνολο του κλάδου, δρομολογώντας εξελίξεις.

Ο νέος επενδυτής που τοποθετείται στην ελληνική αγορά μέσω της Forthnet κι όχι μέσω της Wind, για την οποία είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον – το fund μετείχε στον προ μηνών διαγωνισμό ο οποίος αναβλήθηκε - φαίνεται να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επεκτείνει αλλά και ισχυροποιήσει την παρουσία του στα Βαλκάνια. Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της United Group κι επικεφαλής των επενδύσεων της BC Partners σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, πραγματοποίησε πέρυσι ακόμα δύο σημαντικές εξαγορές στην περιοχή των Βαλκανίων – την εξαγορά της Tele2 Croatia εναντι 220 εκατ. ευρώ και του βουλγαρικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Vivacom έναντι 1,2 δισ. ευρώ.

Πλέον η United Group ως multi-play τηλεπικοινωνιακός και μιντιακός πάροχος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ήδη παρουσία σε Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρειο Μακεδονία και Αλβανία, μέσω εταιρειών όπως η SBB, η Telemach, TotalTV κ.α ενώ προσφέρει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της σε περισσότερα από 1,8 εκατ. νοικοκυριά. Όσο για την μητρική εταιρεία BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη και τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική, έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider