Πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση η Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολύ κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση η Tesla
Εντός του 2020 η Tesla θα έχει ολοκληρώσει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5, δηλαδή αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι και πεντάλ...

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση των βασικών λειτουργιών πλήρους αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται η Tesla σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του οραματιστή ιδρυτή της, Elon Musk.

Όπως ανέφερε ο Musk κατά την παρουσία του σε συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη «είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα έχει ολοκληρώσει όλη αυτή τη διαδικασία για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 (Level 5) εντός του 2020». (σ.σ. η αυτόνομη οδήγηση Level 5 σημαίνει ότι τα οχήματα επιτρέπεται να μην έχουν τιμόνι και πεντάλ και η κίνησή τους στον δρόμο να γίνεται πλήρως από «αυτόματο πιλότο»).

Παράλληλα με την συγκεκριμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η εταιρία, σύμφωνα με τον Musk, εργάζεται και πάνω στην ανάπτυξη νέων συστημάτων ψύξης/απώθησης της θερμότητας, ώστε τα αυτοκίνητα να είναι σε θέση να εξοπλιστούν με ακόμη πιο προηγμένους υπολογιστές.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα η Tesla, η οποία πρόσφατα έγινε η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, ξεπερνώντας την Toyota, βασίζεται στην τεχνολογία Autopilot, σε ένα σύστημα υποβοήθησης δηλαδή όπου ο οδηγός έχει κάποια συμμετοχή κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.

Σε αντίθεση με την αισιοδοξία του Musk, πολλοί αναλυτές αμφισβήτησαν αφενός τη δυνατότητα της αμερικανικής εταιρείας να φέρει τόσο σύντομα σε μαζική παραγωγή τη συγκεκριμένη τεχνολογία κι αφετέρου την αποδοχή από τους αρμόδιους φορείς για την κυκλοφορία αυτών των οχημάτων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Βασικό τους επιχείρημα είναι ότι χρειάζεται ακόμα αρκετός καιρός μέχρι να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των αρχών, του κοινού και των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider