Πόσο πωλούνται τα σπίτια στα Νότια Προάστια 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο πωλούνται τα σπίτια στα Νότια Προάστια 
Εκτοξεύονται οι τιμές γύρω από το Ελληνικό αλλά και σε όλα τα Νότια Προάστια.

Μεγάλες αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% την τελευταία τετραετία καταγράφουν οι τιμές των σπιτιών στα Νότια Προάστια, καθώς εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών που αναζητούν όχι μόνο θέα στη θάλασσα αλλά και κέρδη από μελλοντικές υπεραξίες που εκτιμάται ότι θα φέρουν μεγάλα έργα που σχεδιάζονται στην περιοχή όπως το Ελληνικό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γλυφάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Μεσιτών E-Real Estates η μέση ζητούμενη τιμή στην περιοχή το 2015 διαμορφωνόταν στα 2.195 ευρώ/τμ, ενώ σήμερα βρίσκεται στα 3.200 ευρώ/τμ. Καταγράφεται δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 45,7%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Ελληνικό. Εκεί που πριν τέσσερα χρόνια η μέση τιμή πώλησης ήταν 2.090 ευρώ/τμ, σήμερα είναι στα 3.150 ευρώ/τμ, μια αύξηση 50,7%.Τα σπίτια στη Βούλα είναι κατά 49,3% ακριβότερα από το 2015, και στον Άλιμο κατά 47,5%.

Μικρότερες αυξήσεις καταγράφουν η Βάρη (+18,5% την τελευταία τετραετία), η Βουλιαγμένη (+15,6%) και η Αργυρούπολη (+24,2%). Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφει πάντως η Καλλιθέα καθώς οι τιμές εκεί έχουν εκτιναχθεί (+73%) από τα 1.300 ευρώ/τμ το 2015 στα 2.250 ευρώ/τμ σήμερα. Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τιμές και στη Νέα Σμύρνη (+49%) και στο Παλαιό Φάληρο (+23,9%).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του δικτύου E-Real Estates Θέμη Μπάκα οι αυξήσεις αυτές οφείλονται κατά κύριο λόγω στο πρόγραμμα «χρυσή βίζα», που απευθύνεται σε πολίτες από χώρες εκτός της ΕΕ που αποκτούν άδεια διαμονής στη χώρα μας με την αγορά ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Επιπλέον στην αύξηση των τιμών συνετέλεσε και η επικείμενη έναρξη των εργασιών στο πολυπόθητο Ελληνικό .

Παράλληλα μη ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδυτών κυρίως από χώρες της μέσης Ανατολής αλλά και ομογενείς από την Σαουδικη Αραβια και Αφρικανικές χώρες επιλέγουν ως επί το πλείστον τα νότια προάστια λόγω της κοντινής απόστασης από τη θάλασσα, τονίζει ακόμη ο κ. Μπάκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider